Biografie Bob East Show Band

BESB1

Wie kent deze band niet? In 1974 opgericht in Enschede, waarna de band uitgroeide tot een formatie die in heel Nederland zeer veel aanzien genoot. Lee Towers, Anita Meyer, Rene Froger, Maywood, Andre Hazes, Koos Alberts, Ernst Daniel Smit, Marco Borsato en nog vele andere Nederlandse artiesten lieten zich maar al te graag door deze band begeleiden. Niet alleen live op de bühne, ook als studiomuzikanten zijn ze veelvuldig gevraagd om mee te werken aan diverse internationale opnames bij de Telstar Studio in Weert.
Professionaliteit, deskundigheid en kwaliteit gingen hand in hand. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Nederlandse top artiesten de Bob East Show Band zo snel ontdekten. De band liep in alles voorop. De Bob East Show Band was de eerste band die hun eigen grote geluids- en lichtinstallatie meenam, die perfect afgestemd was op hun performance. Eigenlijk kun je zeggen dat de band het theater naar het live podium bracht. Daarnaast was het de eerste band die werkte met roadies. In 1983 werd de Bob East Show Band uitgeroepen tot beste begeleidingsband van Nederland.
De reputatie van de band groeide en al snel volgden optredens/ tours met internationale artiesten. Zoals Freddy Breck, Donna Lynton, Helen Snyder, The Supremes, The Three Degrees, The Platters, The Trammps, Madeline Bell, Johnny Logan, Boney M en vele anderen. De Bob East Show Band stond bekend om hun excellente live begeleiding van artiesten en het unieke concept “Showtime”, de pijlers van hun succes. Vast onderdeel van de spectaculaire show waren muzikale hoogstandjes als de West Side Story-act, James Bond Medley, War of The World en hun beroemde en ongeëvenaarde Queen medley. Acts die op dat moment door geen enkele band werden gespeeld.
Ook in het buitenland heeft de Bob East Show Band vele concerten en tours verzorgd. O.a.in België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Bulgarije, Tsjechië, Turkije, Thailand, Aruba en zelfs Ethiopië. Al deze bijzondere ervaringen hebben deze band gevormd tot een unieke, professionele band, een groot voorbeeld voor de latere show- en pop orkesten. Vele artiesten van nu keken naar de NCRV’s “Ted de Braak Familie Spelshow”, Nederland Muziekland en programma’s van Veronica, Tros en zelfs RTL, waar de Bob East Show Band regelmatig optrad.
Na de crisis weer aan de bak! In 2013 namen enkele originele leden van toen het initiatief om de band weer nieuw leven in te blazen. Ook vanuit de fans en het trouwe publiek kwam regelmatig de vraag wanneer de band weer bij elkaar zou komen. Die animo was er, en hoe! Zondag 25 mei kwam de band voor het eerst weer bij elkaar voor een grote repetitie. Het was een geweldig weerzien tussen oude vrienden en nieuwe gezichten. Verhalen van vroeger werden opgehaald, nieuwe leden kregen te horen hoe die “goede oude tijd” was. Men zou bijna vergeten dat ze met een speciaal doel bij elkaar waren gekomen:
Het eerste optreden als begeleidingsband van Eddie Floyd en Otis Redding III. Op het Memphis Heart ’n Soul festival op 7 juni op de Oude Markt in Enschede was het meteen raak. Met dit eerste optreden is de Bob East Show Band weer helemaal terug van weggeweest en is Nederlands beste begeleidingsband weer te live bewonderen op het podium.